PODPROGRAM 2016 – efekty realizacji

W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
Współpracowaliśmy z 16 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa Pomorskiego
Pomoc żywnościowa trafiła do 13298 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 570,658 ton żywności;
o 83547 paczek żywnościowych;
o 10130 posiłków;
W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 121 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły …… osoby
Rodzaje warsztatów:
• Ekonomiczne – 20 spotkań dla 258 uczestników
• Żywieniowe – 44 spotkań dla 460 uczestników
• Kulinarne – 35 spotkań dla 286 uczestników
• Niemarnowanie żywności – 22 spotkania dla 229 uczestników

Kategoria: Aktualności, POPŻ 2016