Zapytanie ofertowe dot. realizacji warsztatów w ramach
POPŻ Podprogram 2020
W związku z realizacją Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 Podprogramu 2020, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, Bank Żywności w Słupsku zaprasza do składania ofert na realizację następujących działań towarzyszących:
-
Warsztaty kulinarne ( stacjonarne i online )– dla różnych grup wiekowych. Praktyczne warsztaty pokazujące różne możliwości przygotowania potraw z uwzględnieniem artykułów otrzymywanych w ramach POPŻ oraz produktów lokalnych i sezonowych. Czas trwania: 2 godziny zegarowe,
-
Warsztaty dietetyczne ( stacjonarne i online ) – dla różnych grup wiekowych. Praktyczne warsztaty przekazujące wiedzę dotyczącą zasad racjonalnego żywienia, w trakcie których uczestnicy będą nabywali umiejętności planowania zdrowej diety i właściwego wyboru produktów żywnościowych. Czas trwania: 2 godziny zegarowe,
-
Warsztaty edukacji ekonomicznej ( stacjonarne i online) – dla różnych grup wiekowych. Praktyczne warsztaty przekazujące wiedzę dotyczącą zasad realizacji i kontroli budżetu domowego, ekonomicznego prowadzenia gospodarstwa domowego. Czas trwania: 2 godziny zegarowe .
-
Warsztat niemarnowania żywności ( stacjonarne i online ) – dla różnych grup wiekowych. Praktyczne warsztaty przekazujące wiedzę dotyczącą zasad prawidłowego przechowywania żywności, gospodarowania i wykorzystywania jej w bieżącym prowadzeniu gospodarstwa domowego. Czas trwania: 2 godziny zegarowe .
Celem powyższych zajęć jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji beneficjentów w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego.
Miejsce prowadzenia zajęć: teren miasta Słupska oraz powiatu słupskiego,wejherowskiego (gmina Choczewo), bytowskiego (gminy: Czarna Dąbrówka, Trzebielino, Kołczygłowy) i lęborskiego (gminy: Wicko, Cewice ).
Termin realizacji warsztatów: maj 2021 – sierpień 2021
Prowadzenie warsztatów stacjonarnych uzależnione jest od sytuacji epidemiologicznej i możliwości przeprowadzania szkoleń. Warsztaty będą organizowane niezwłocznie po odblokowaniu obostrzeń epidemiologicznych, zgodnie z obowiązującym reżimem sanitarno – epidemiologicznym i w oparciu o opracowany przez Bank Żywności w Słupsku miesięczny harmonogram prowadzenia szkoleń.
Wymagania:
-
Wykształcenie kierunkowe, zgodne z założeniami warsztatów: gastronomiczne, dietetyczne, ekonomiczne. Min. 2 letnie doświadczenie w realizacji warsztatów kulinarnych i dietetycznych.
-
Min. 2 letnie doświadczenie w prowadzeniu działań o charakterze włączenia społecznego.
-
Komunikatywność.
-
Umiejętność pracy z osobami wykluczonymi społecznie lub zagrożonymi wykluczeniem społecznym.
-
Chęć włączenia się w realizację misji Banków Żywności.
-
Mobilność, z uwagi na konieczność dojazdu do miejsca prowadzenia zajęć.
Oferta powinna zawierać:
– CV,
– list motywacyjny,
– kopie dokumentacji potwierdzającej posiadane wykształcenie i doświadczenie zawodowe, w tym szczególnie potwierdzające prowadzenie działań z zakresu włączenia społecznego,
– merytoryczny opis modułu proponowanych zajęć,
-
informacja o proponowanej stawce brutto za 1 h ( 60 min. ) zajęć stacjonarnych, wyrażonej w złotych. Stawka powinna zawierać koszt przeprowadzenia zajęć oraz dojazdu do miejsca prowadzenia warsztatu ( koszt materiałów edukacyjnych , produktów spożywczych i środków higieny i ochrony zapewnia Bank Żywności ).
-
informacja o proponowanej stawce brutto za 1 h ( 60 min. ) zajęć online, wyrażonej w złotych. Stawka powinna zawierać koszt prowadzenia zajęć oraz ewentualny koszt obsługi technicznej prowadzonego warsztatu.
– klauzula o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych przez Bank Żywności w Słupsku na potrzeby rekrutacji na stanowisko trenera/trenerki warsztatów kulinarnych/dietetycznych,
– oświadczenie o braku powiązań osobowych lub kapitałowych¹ z Bankiem Żywności w Słupsku.
Kryteria wyboru ofert: cena, doświadczenie zawodowe oraz merytoryczny opis modułu proponowanych zajęć.
Formy zatrudnienia: umowa zlecenia ze stawką godzinową, a w przypadku firm w oparciu o prowadzoną działalność gospodarczą.
Miejsce, termin i sposób składania ofert:
Ofertę należy złożyć osobiście w siedzibie Banku Żywności w Słupsku przy ul. Słonecznej 16E, lub wysłać pocztą na adres: Bank Żywności w Słupsku ul. Słoneczna 16E, 76 – 200 Słupsk, z dopiskiem na kopercie „ Oferta na realizację warsztatów kulinarnych/dietetycznych/ekonomicznych/niemarnowania żywności ”. Dokumenty należy złożyć w terminie do 13 maja 2021. W przypadku nadania przesyłki drogą pocztową decyduje data wpływu do siedziby Banku.
Szczegółowych informacji dotyczących naboru ofert udziela Pani Małgorzata Nieznalska tel. 669800960
Aplikujące osoby/ firmy zobowiązują się spełniać wymogi, zawarte w Wytycznych Instytucji Zarządzającej ( MRPiPS) dotyczące działań realizowanych w ramach POPŻ 2014-2010 Podprogram 2020: https://www.gov.pl/web/rodzina/podprogram-2020
¹) Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między beneficjentem lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu beneficjenta lub osobami wykonującymi w imieniu beneficjenta czynności związane z przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a wykonawcą, polegające w szczególności na:
-
Uczestniczeniu w spółce, jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
-
Posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji, o ile niższy próg nie wynika z przepisów prawa,
-
Pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
-
Pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.