W związku z realizacją Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 Podprogramu 2021 Plus, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, Bank Żywności w Słupsku zaprasza do składania ofert na przeprowadzenie warsztatów:
-
kulinarnych – 8 warsztatów ( czas trwania 1 warsztatu wynosi 2 godziny zegarowe), lub/i
-
dietetyczno – żywieniowych – 8 warsztatów ( czas trwania 1 warsztatu wynosi 2 godziny zegarowe).
Dane Zamawiającego: Bank Żywności w Słupsku, ul. Słoneczna 16 E, 76 – 200 Słupsk.
Osoba kontaktowa: Lidia Hanczaruk tel. 661131017.
Opis przedmiotu zamówienia: Przeprowadzenie praktycznych warsztatów dla beneficjentów POPŻ Podprogram 2021 Plus, mających na celu wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego:
-
Warsztaty kulinarne ( stacjonarne ) – dla różnych grup wiekowych. Praktyczne warsztaty pokazujące różne możliwości przygotowania potraw, z uwzględnieniem artykułów otrzymywanych w ramach POPŻ oraz produktów lokalnych i sezonowych – 8 warsztatów, czas trwania 1 warsztatu wynosi 2 godziny zegarowe, lub/i
-
Warsztaty dietetyczno – żywieniowe ( stacjonarne )– dla różnych grup wiekowych. Praktyczne warsztaty przekazujące wiedzę dotyczącą zasad racjonalnego żywienia, w trakcie których uczestnicy będą nabywali umiejętności planowania zdrowej diety i właściwego wyboru produktów żywnościowych – 8 warsztatów, czas trwania 1 warsztatu wynosi 2 godziny zegarowe.
W okresie trwania umowy prognozowana liczba warsztatów może ulec zmianie, z przyczyn niezależnych od Zamawiającego.
Miejsce prowadzenia zajęć: teren miasta Słupska oraz powiatu słupskiego, bytowskiego, lęborskiego i wejherowskiego.
Przewidywany termin realizacji warsztatów: czerwiec 2023 – sierpień 2023.
Zajęcia będą odbywały się w oparciu o opracowany przez Bank Żywności w Słupsku w każdym miesiącu harmonogram prowadzenia szkoleń, zawierający termin, miejsce i godziny prowadzenia zajęć. Zajęcia będą odbywały się w dni robocze w godzinach od 09.00 – 14.00.
Sposób kalkulacji ceny: Podana cena musi być ceną brutto i dotyczyć 1 warsztatu, trwającego 2 godziny zegarowe. Ponadto musi być skalkulowana dla 1 warsztatu.
W podanej cenie muszą być uwzględnione koszty:
-
Prowadzenia zajęć,
-
Dojazdu na warsztaty,
-
Zakupu artykułów niezbędnych do przeprowadzenia warsztatów,
-
Ewentualne inne koszty oferenta, związane z realizacją niniejszego zamówienia.
Wymagania:
-
Wykształcenie kierunkowe, zgodne z założeniami warsztatów: gastronomiczne, dietetyczne min. 2 letnie doświadczenie w realizacji warsztatów kulinarnych, dietetycznych.
-
Min. 2 letnie doświadczenie w prowadzeniu działań o charakterze włączenia społecznego.
-
Umiejętność pracy z osobami wykluczonymi społecznie lub zagrożonymi wykluczeniem społecznym.
-
Mobilność, z uwagi na konieczność dojazdu do miejsca prowadzenia zajęć.
Ofertę należy złożyć na na formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszego ogłoszenia, wraz z dokumentami potwierdzającymi wymagane kwalifikacje i doświadczenie oraz konspektem zajęć zawierającym merytoryczny opis modułu proponowanych zajęć
Kryteria wyboru ofert: cena, kwalifikacje, doświadczenie w pracy na rzecz włączenia społecznego oraz merytoryczny opis modułu proponowanych zajęć.
Miejsce, termin i sposób składania ofert:
Ofertę wraz z załącznikami należy złożyć osobiście w siedzibie Banku Żywności w Słupsku przy ul. Słonecznej 16E, lub wysłać pocztą na adres: Bank Żywności w Słupsku ul. Słoneczna 16E, 76 – 200 Słupsk, z dopiskiem na kopercie „ Oferta na realizację warsztatów kulinarnych/dietetyczno-żywieniowych/”. Dokumenty należy złożyć w terminie do 16 czerwiec 2023. W przypadku nadania przesyłki drogą pocztową decyduje data wpływu do siedziby Banku.
Aplikujące osoby/ firmy zobowiązują się spełniać wymogi, zawarte w Wytycznych Instytucji Zarządzającej ( MRiPS) dotyczące działań realizowanych w ramach POPŻ 2014-2020 Podprogram 2021 Plus.
Słupsk, dn. 07.06.2023
Załącznik nr 1: Formularz ofertowy_trenerzy2021Plus3
Załącznik nr 2: Obowiązek informacyjny zapytanie ofertowe (1)